Menu

Westermoen

Westermoen AS er et lite familiefirma som har bygget båter i hele fire generasjoner. I 1963 gikk firmaet over til å bygge plastbåter. Tidligere hadde de bygget båter av tre. Det var Sverre Westermoen som sto for bytte av byggemateriale. Aksjeselskapet som tilhører Westermoen ble stiftet i 1976. Det er Arne Westermoen som er eieren og den daglige lederen. Modellene som tilhører Westermoen heter Oslojolle, Wesling og Wester. De driver også med leieproduksjon for andre båtprodusenter. Westermoen tilbyr båtopplag innendørs med service og reparasjoner av plastskader, oppussing og montering samt transport med egen bil. Westermoen har hatt 54 år i båtbransjen.

Godkjent verksted

Westermoen har et eget godkjent verksted som tilbyr service og represjoner av båter og motorer. Mekanikerne deres har mange år med erfaring i bransjen. Blir du totalkunde hos Westermoen får du vinterlagring med på kjøpet. Da sørger du samtidig for et helt bekymringsfritt båtliv. Det eneste du trenger å gjøre er å levere fra deg nøklene når båtsesongen er slutt. Fagfolkene henter båten din, gir den service, vasker den, polerer den, retter opp feil og sjøsetter den for deg til avtalt tid. Du får nøklene og en båt som er klar for en ny sesong. Hos Westermoen kan du også kjøpe og selge båtutstyr helt trygt og sikkert. Westermoen har også et delelager med originale deler til din båt.

Båtmerket Wester

Av båtmerket Wester finnes det flere modeller. En del av dem er utgått, men i dag kan du kjøpe 560 modellen, 360 modellen, 480 XL modellen og 18 CL modellen. 560 modellen er en daycruiser som har en motor på mellom 116 hestekrefter og 136 hestekrefter. 480 XL modellen er en jolle som har en motor på mellom 30 og 50 hestekrefter. 360 modellen er også en jolle som har en motor på mellom 5 og 20 hestekrefter. 18 CL modellen er også en daycruiser som har en motor på 115 hestekrefter.

Oslojolle

Oslojolle er en seiljolle på 18 fot. Den ble først konstruert i 1936 av Erling L. Kristofersen. I senere har båten blitt bygget med dekk og den har også vært en hyttebåt. Oslojollen er smal og derved rank. Båten har i hovedsak vært veldig populær i Oslofjorden og på Sørlandet. Oslojollen var i hovedsak bygget av trematerialer, men i dag har plasten tatt over som nytt og billigere byggemateriale. Båten har både fokk og storseil. Den første plastjollen var helt lik som da Oslojollene ble bygget med tre.

Westling 16

Wesling 16 er en plastbåt med utendørsmotor. Båten er utstyrt med hardtopp. Det er Jan Herman Linge som har konstruert båten. Han er også kjent for å konstruere kjente OL-seilbåter. Originalfargene på skroget varierer mellom hvit, blå og gul. Båten ble produsert av Westermoen i 20 år i tidsperioden 1971 til 1991. Båten er svært stabil når den ligger stille grunnet en vanntunnel som fylles med vann når båten gjør under 7 knop. Wesling har en lengde på 485 cm. (16 fot), en bredde på 200 cm og en vekt på ca. 350 kg.  

Privacy Policy