Menu

Waffle Factory

Waffle Factory ligger i Vestby, og det er Frederic Leroy som fungerer som den daglige lederen. Fabrikken produserer store og små søte fristelser ifra Belgia. Waffle Factory produserer produktene økologiske biscuits i smaker som kokos, lime og sjokolade. Nystekte vafler eller ferdig vafler i pakker. Du kan også få kjøpt et vaffeljern til å steke dine egne vafler med en belgisk vri. Fabrikken lager makroner med ulike smaker og farger. Nugater og andre sjokoladeprodukter samt en sjokoladefontene.  Du kan også få kjøpt eller bestilt delikate iskremer og ulike drikkeprodukter som limonader, jus og chai latte pulver. Waffle Factory sin store visjon er å kunne friste sine kunder med unike og smakfulle søtsaker.

Firkantet og tykk belgisk vaffel

Det som kjennetegner en belgisk vaffel er at den er firkantet og litt tykkere enn «våre» norske vafler. Et annet viktig trekk ved belgiske vafler er at vaflene inneholder gjær, og at røra skal gjære som en vanlig bolledeig. Da får man tykke og sprøe vafler. Skal du selv prøve å lage belgiske vafler må du også huske på å stivpiske eggehviten, ellers blir resultatet dårlig. Belgiske vafler kommer i tre varianter, hvor alle har et særpreg som gjør dem unike i utseende og smak. Belgiske vafler fra Brussel er den klassiske vaffelen som vi alle kjenner til. Den er også svært populær i USA. Belgiske vafler fra Liege er ikke så sprøe og de er karamellisert. Dette er den mest populære varianten i Belgia. Stroopwaffel er to runde vafler som holdes sammen av sirup og karamell. Kan minne litt om kjeks.

Klassisk oppskrift

Dette er en klassisk oppskrift på belgiske vafler: du trenger fire egg hvor du skiller plommen fra hviten. Videre trenger du litt salt, sukker, gjær, smør, hvetemel, vaniljesukker, melk og vann. Du visper sammen eggeplommer, salt, vaniljesukker og sukker. Tilsett vann og melk. Ha oppi hvetemelet og pass på at røren ikke blir klumpete. Gjæren rører du ut i lunket vann før du tilsetter den i røra. Eggehvitene stivpisker du og tilsetter tilslutt. La røren få hvile seg en time før du begynner på stekingen. Belgiske vafler kan serves med sukker og syltetøy, eller med friske bær. Det er en perfekt dessert som faller i smak hos de fleste.

Belgia

Belgia, som er hjemlandet til denne unike vaffelen, er et land i Vest-Europa som grenser til Tyskland, Frankrike, Nederland og Luxembourg.  Landet har en liten kystlinje som grenser mot Nordsjøen. Hovedstaten heter Brussel. Nederlands, fransk og tysk er de offisielle språkene i Belgia. Landet sin hovedreligion er romersk-katolsk kristendom. Landet har en rik historie, og rent geografisk sett har Belgia alltid ligget midt i Europa. Landet er et industriland, og det var Belgia som var det første landet på kontinentet til å starte opp den industrielle revolusjonen. De var også førstemann ute til å bygge jernbaner. Mange kjente kunstnere, arkitekturer og forfattere kommer ifra Belgia. Mange av forfatterne har vunnet Nobels-prisen. Belgia er også kjent for å lage god mat, øl og sjokolade. Norge har hatt forbindelser med Belgia helt siden år 1905.

Privacy Policy