Menu

Agder Boat

Agder er et fellesnavn som brukes om Aust-Agder og Vest-Agder fylkene. Navnet er omtrent 1500 år gammelt og betyr «kant», som betyr at Agder-fylkene er kant mellom land og hav. Agder-fylkene er kjent som Sørlandsfylkene. Sørlandet blir brukt om en landsdel, og det er Kristiansand som er landshovedstaten. Sørlandet er kjent for sitt yrende og unike båtliv om sommeren. Stedet er en perle for alle som elsker å tilbringe sommerdagene ute på sjøen.

Norges sydligste fylke

Vest-Agder er Norges sydligste fylke, og den grenser mot Rogaland i vest, Aust-Agder i øst og nord og mot Skagerak i sør. Kystlinjen til Vest-Agder er hele 709 km lang. Aust-Agder grenser mot Telemark, Rogaland og Vest-Agder. Kystlinjen grenser mot Skagerak. Mennesker begynte å bosette seg i Aust-Agder etter at isen forsvant, men det var først på 1500-tallet at befolkningsveksten økte. I hovedsak grunnet skipsfart og tømmereksport. Naturen er veldig variert i Aust-Agder. Kysten er preget av vakre skjærgårder, jordbruk og skogbruk midt i fylke og høyfjell mot nord.

Agder Boat

Agder-fylkene er perfekt for båtliv, og Agder Boat kan hjelpe deg med å realisere båtdrømmen. Agder Boat sin visjon er å være best på kundeservice, kvalitetsbåter, særpreg og karakter. Agder Boat AS er et firma som selger fritidsbåter. Virksomheten holder til i Arendal, og den ble etablert i 1982. I dag er det Jan Petter Zonneveld som eier og drifter Agder Boats. Han har vært eieren siden 2004. I 2012 kjøpte Agder Boats opp alle rettighetene til Scandic Boats. Scandic Boats er et båtfirma som har produsert fritidsbåter siden 1976. Deres båter var svært populære og godt kjent i både Norge og i resten av verden. Agder Boats kommer til å videreutvikle Scandic båtene. Agder Boats produserer og selger ulike Modeller av Scand båtene, AMT, Sea Way og Agder. Man kan også kjøpe Honda motorer og Tohatsu motorer der. Begge motorene er av god kvalitet og de forurenser minimalt. Du kan også få kjøpe trygge bruktbåter som kommer med en god garanti. Hos Agder Boats møter du syv ansatte som har mange års erfaring innen båtbransjen.

Scand og Agder båtene

Scand båtene kommer i ulike størrelser og designer. Noen av båtene er designet for et luksuriøst liv ute på sjøens, mens noen av de andre modellene er laget for fart og enklere bruk. Scandic 29 Baltic er markedets mest populære diselcruiser. Båten gjør 26 knop og den har 5-7 soveplasser. En perfekt familiebåt. Båten har et toalettrom, en liten stue og kjøkkeninnredning.

Agder båtene finnes i tre ulike modeller. De har en viss likhet, men hver av dem er bygget for litt ulike formål. Modellen Agder 840 er en hytte på sjøen. Den har 3-4 liggeplasser, og du kan delvis bestemme interiøret selv. Dette er en familiebåt i særklasse. Modellen Agder 880 TC er båt som passer til mennesker i de fleste aldersgruppene. Båten har 5-6 liggeplasser, og den er svært romslig. Agder 880 TC har svært gode lagringsmuligheter, og båten har et lite baderom samt et fellesareal. Designet er stilrent og enkelt, med et snev av luksuslivet.

Privacy Policy